„Agricultura organică” și „agricultura ecologică” par a însemna același lucru. Totuși, conform specialiștilor de la „Biological Activated Cocktail”, între aceste două practici sunt diferențe semnificative.
Ce este agricultura organică?
Cuvântul „organic” este protejat și poate fi utilizat doar pentru a descrie produsele care poartă marca ecologică europeană, marca EKO sau eticheta Ecocert.
Creșterea în agricultura organică implică respectarea următoarelor reglementări:
- Nu se utilizează pesticide chimice
- Nu se folosește îngrășământ artificial
- Nu se utilizează semințe modificate genetic
- Utilizarea responsabilă a energiei și a resurselor naturale
Marca EKO este mai solicitantă decât marca ecologică europeană. Aceasta din urmă subliniază prietenia cu mediul și bunăstarea animalelor. Prima impune, de asemenea, cerințe privind utilizarea energiei, ambalaje, aspecte sociale și comerț echitabil.

Ce este agricultura ecologică?
Agricultura ecologică este asemănătoare cu agricultura organică, ținând cont în plus de întregul ecosistem, acționând numai în conformitate cu ciclul natural de viață. De exemplu, un fermier care se ocupă cu agricultura ecologică va folosi compost provenit din deșeuri. Printre exemplele de măsuri luate de fermierii din sectorul agriculturii ecologice se numără următoarele:
- Minimizarea producției de deșeuri
- Reciclarea tuturor deșeurilor produse (deșeurile organice sunt plasate pe grămada de compost)
- Plantarea vegetației în jurul culturilor care sporește bunăstarea albinelor, păsărilor împădurite etc.
Sursa: https://www.baconline.co.uk/

One Response
Comentariu test