Bucuresti

Cea mai mare grădină de trandafiri din țară

By corinazamfir / august 23, 2016

Peste 2.000 de soiuri de trandafiri pot fi admirate la Mândruloc, unde se află cel mai mare rozariu‬ din ţara noastră şi în curând, chiar din Sud-Estul Europei. Situat pe DN7, la 10 kilometri de Arad, parcul se întinde pe 25 de hectare, din care, pe trei hectare sunt plantaţi ‪‎trandafiri‬, iar pe celelalte suprafeţe sunt colecţiile de plante perene, ‪‎arbori‬ ornamentali şi zona de‪ ‎livadă‬.

Rozariul face parte din parcul dendrofloricol ”‪‎Eutopia Gardens‬”, care a fost amenajat până acum pe aproximativ jumătate din suprafață. Când amenajările vor fi terminate, rozariul de la Arad va fi cel mai mare parc‬ dedicat trandafirilor din Europa de Est, loc deținut în prezent de rozariul din Budateteny‬, Ungaria, care are circa 2.400 de soiuri.

Amenajarea parcului dendrologic a început în urmă cu 20 de ani. Structura parcului cuprinde două mari zone: una destinată colecţiilor de ‪‎plante‬ şi alta grădinilor tematice. Oricine tranzitează zona, este bine-venit într-un popas de relaxare şi destindere.

La rozariul de la Mândruloc‬ veţi descoperi soiuri diferite de trandafiri, originari din Germania, Italia, Franța, dar şi din alte zone ale lumii. Cel mai valoros soi este cel numit Eden Rose‬, care face parte dintr-o grupă numită Meilland Romantica, trandafiri bogați cu aer nostalgic.

Parcul se poate vizita zilnic între orele: 9:00 – 18:00, iar intrarea este liberă!

sursa: eutopiagardens.org, glsa.ro
foto: eutopiagardens.org, glsa.ro