Ferme pe verticală

By contribuitor / august 20, 2016

Într-o lume cu tot mai multe probleme climatologice sau de altă natură, fermierii încearcă să găsească noi variante pentru a produce legumele de care avem atât de multă nevoie. În acest mod a apărut ideea fermelor verticale, cunoscută şi sub denumirea de agricultură‬ pe ”rafturi”.

Conceptul a fost desemnat de revista Time, în anul 2009, drept una dintre invenţiile anului.

Această tehnologie‬ dezvoltată de compania Verticrop pentru a cultiva verdeţuri‬ în mod natural într-un mediu urban, plin de viață, reprezintă o schimbare de paradigmă în producţia agricolă și alimentară.

Imaginați-vă că într-o zonă de 50′ x 75′ se produce la fel de multă mâncare‬ ca și într-o fermă‬ de 16 acri. Compania VertiCrop dă asigurări pentru obţinerea unei producţii‬ de legume de până la 20 de ori mai mari decât în cazul unor culturi‬ de câmp‬ normale, în timp ce se foloseşte doar 8% din totalul de apă necesar folosit în mod obișnuit pentru agricultura solului.

Utilizând o configurație unică de tăvi‬ suspendate pe un sistem de transport în mișcare, VertiCrop‬ asigură o expunere optimă a luminii naturale sau artificiale, împreună cu nutrienţi măsuraţi cu precizie pentru fiecare plantă. Conceput pentru a cultiva legume‬ verzi sănătoase în medii controlate, VertiCrop elimină necesitatea de erbicide‬ și pesticide‬ dăunătoare, în timp ce maximizează gustul, nutriția și valoarea alimentară a produselor obţinute.

În aceste ferme verticale sunt capabile să crească şi să se dezvolte peste 80 de soiuri de foioase, verdeţuri și căpșuni.

foto: verticrop.com


  • URMĂREȘTE RURAL