Prima casă pasivă din Turcia economisește 90% din energia produsă

By corinazamfir / august 20, 2016

Prima casă pasivă certificată din Turcia, situată în sud-estul Antaliei, în orașul Gaziantep, își produce în întregime aproape toată energia de care are nevoie, datorită unui sistem ‪‎fotovoltaic‬ amplasat în grădină. În acest mod, locuinţa are capacitatea de a economisi 90% din energia produsă, potrivit inhabitat.

Casa are 310 metri pătrați, iar pereții săi și acoperișul verde o protejează de căldura soarelui și-i asigură un sistem eficient de ventilație menit să regleze din temperatura din interior.
Clădirea a fost construită în urma unei colaborări dintre o companie germană de arhitectură și o companie de construcții turcească. Casa are capacitatea de economisi 90% din energia pe care o produce, iar, datorită unui sistem special, în funcție de anotimp, aerul este încălzit sau răcit.

Arhitecții olandezi vizaeză și ridicarea unui cartier care-și produce singur energia necesară. Doar ușa va despărți sufrageria de grădina de legume într-o locuință aflată în noul cartier ecologic care se construieşte în Amsterdam. Iar când vor ieși la plimbare locuitorii primei comunități de tip ReGen Village își vor putea așeza în coș fructe sau legume culese direct din fermele verticale aflate printre case. Energia va fi produsă din surse‪ ‎regenerabile‬ și va fi distribuită printr-o rețea proprie, iar deșeurile vor deveni îngrășământ natural pentru ferme și grădini ecologice.

sursa: inhabitat.com, ecoportal.md
foto: inhabitat.com


  • URMĂREȘTE RURAL