31 ianuarie termen limită pentru Cererea subvenției la motorină pentru Trimestrul IV


By gabrielaodagiu / ianuarie 12, 2018

APIA - 31 ianuarie, termen de depunere a Cererii de plată pentru motorină - Trimestrul IV, 2017

În Comunicatul de Presă din 11 ianuarie 2018, APIA anunță data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, ca fiind termenul limită de depunere a Cererilor de Plată a subvenției la motorină de către fermieri pentru perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2017.

Cererile de plată a ajutorului pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în sectoarele: vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2017 (trimestrul IV al anului 2017) se vor depune de către administratorul/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia la Centrele Județene ale Agenției de Plăți și Intervenției pentru Agricultură, respectiv al municipiului București.

Ajutorul de stat este calculat astfel: diferența dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (fixate la 21,00 euro/1000 litri) pentru cantitatea de motorină folosită pentru lucrările mecanizate în agricultură.

APIA informează că fiecare fermier va primi 1,7385 lei pe litru de motorină achiziționat/utilizat.

a1.ro

Fermierii vor depune pe lângă Cererea de plată pentru subvenția la motorină, facturile sau bonurile fiscale de achiziționare a motorinei, situația centralizatoare a cantităților de motorină utilizate, conform modelului din anexa nr. 9 din OMADR nr. 1727/ 2015 și celelalte acte impuse în funcție de sectorul agricol în care își desfășoară lucrările mecanizate.

APIA precizează că toate documentele depuse în copie trebuie să fie certificate conform cu originalul de către solicitantul ajutorului de stat prin semnătură și sintagma ,,conform” cu originalul.

Răspunde


Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL