Agricultura de precizie – sateliții geostaționari în slujba fermelor agricole

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fermele agricole sunt mari consumatoare de îngrășăminte și produse fitosanitare. Pentru a reduce aceste consumuri, în domeniul IT au fost dezvoltare aplicații care utilizează date furnizate de către sateliții geostaționari, procesând informațiile primite în scopul determinării modificării culturilor. Datele sunt apoi utilizate pentru cartografiere și implicit, pentru a informa fermierii în ce zone trebuie aplicate îngrășăminte și produse de protecție. Această tehnică duce la economii financiare și mai ales reduce impactul asupra solului. Pe scurt, acest tip de aplicație agricolă schimbă modul de fertilizare a culturilor.  

O astfel de aplicație este simplu de utilizat, fiind gestionată de pe un panou de control, desktop sau telefon, permițând utilizatorilor monitorizarea productivității terenurilor cultivate, analizarea continuă și comparația cu datele istorice. Astfel că, fermierii pot apoi optimiza dozele agrochimice, ceea ce reduce la minimum impactul asupra mediului și scade semnificativ cheltuielile.

Este bine știut faptul că în fiecare sezon, fermierii se confruntă deciziile pe care trebuie să le ia cu privire la cantitățile de îngrășăminte și produse de producție vegetală necesare pentru culturile lor. În mod tradițional, fiecare cultură agricolă a fost tratată ca o singură zonă, fără a se face distincții în ceea ce privește calitatea solului, răspunsul la tratamente sau cantitatea de minerale din sol. Agricultura modernă ține cont de variațiile pe culturi și astfel contribuie la determinarea strategiilor de fertilizare la condițiile locale.

sursa: https://europa.eu/

Articole similare

Lasă un răspuns


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/rural/public_html/wp-content/plugins/events-calendar-pro/src/Tribe/Customizer/Section.php on line 213