Bucuresti

Cel mai mare parc eolian offshore din lume va fi construit în Marea Britanie


By ioanapelau / august 19, 2016

Guvernul britanic a dat undă verde, în această săptămână, construirii celui mai mare parc eolian offshore din lume, Hornsea Project Two, investiție estimată la 6 miliarde de lire sterline (7,8 miliarde de dolari).

Proiectul aparține companiei de utilități daneze Dong Energy A/S, care mai deține aprobarea Guvernului britanic și pentru construirea celui de-al doilea parc eolian ca mărime din lume, Hornsea Project One, informează Bloomberg, potrivit EneryReport.

“Marea Britanie este unul dintre liderii globali în energia eoliană offshore și suntem hotărâți să devenim una dintre cele mai atractive destinații pentru investițile în energia regenerabilă, ceea ce se transpune în slujbe și creștere economică de-a lungul întregi țări”, a declarat secretarul pentru mediul de afaceri și energie al Marii Britanii, Greg Clark, citat de Bloomberg şi preluat de Energy Report.

Hornsea Project Two va avea o capacitate de 1,8 gigawați, depășind capacitatea unui alt proiect, deja aprobat, însă încă nerealizat, Hornsea Project One, de 1,2 gigawați.

Proiectul va fi realizat la 89 kilometri de coasta nord-estică a Marii Britanii (coasta aferentă regiunii Yorkshire) și va crea aproximativ 2.000 de slujbe noi în domeniul construcțiilor.

Cel mai mare parc onshore din Europa se află deocamdată în România și aparține CEZ. Parcul Fântânele-Cogealac este situat în Dobrogea, la 17 kilometri de Marea Neagră, cu o capacitate record de aproape 600 de MW. Parcul folosește 240 de turbine cu o înălțime de 100 de metri și un diametru al rotorului de 100 de metri produse de GE, fiecare având o capacitate de 2,5 MW.
Prima turbină de la Fântânele-Cogealac a fost pusă în funcţiune în iunie 2010, iar ultima în noiembrie 2012, investiţia ridicându-se la valoarea de 1,1 miliarde de euro.
foto: investenergy.ro

Reclama

Reclama

Articole recente


Top articole