Conectivitatea, esențială pentru agricultura de precizie


By danielion / august 12, 2019

Agricultura de precizie și soluțiile digitale transformă agricultura europeană

POSTARI ASEMANATOARE

Agricultura de precizie și soluțiile digitale transformă agricultura europeană, ceea ce o face mai competitivă și mai durabilă. Tehnologia însăși și interacțiunea fermierilor cu aceasta se bazează totuși pe conectivitatea mobilă ireproșabilă – o provocare în multe zone rurale.

Esența agriculturii de precizie este de a produce mai mult cu mai puțin. Mai simplu spus, permite fermierilor să crească randamentele reducând în același timp utilizarea apei, pesticidelor, îngrășămintelor, etc. Acest lucru reduce costurile – atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al impactului asupra sănătății și asupra mediului.

Folosind instrumente conectate – precum sateliți, GPS, drone și senzori – fermierii pot monitoriza și răspunde nevoilor precise ale culturilor și animalelor lor. Precizia, capacitatea de reacție și economiile de resurse pe care agricultura de precizie o face posibilă sunt un pas esențial în asigurarea capacității fermierilor de a asigura în mod durabil o populație în creștere, folosind resurse diminuate și terenuri limitate.

În timp ce beneficiile unei agriculturi de precizie – pentru fermier, consumator și mediu – sunt clare, posibilitatea fermierilor de a o adopta este înrădăcinată de lipsa unei conectivități fiabile în bandă largă în zonele rurale. Lipsește practic, „ecosistemul digital” al agriculturii de precizie, fiind nevoie ca, odată cu adoptarea în creștere a instrumentelor de agricultură digitală, să ne asigurăm că infrastructura de bandă largă și capacitatea vor crește în același timp cu cererea.

În acest sens, Comisia Europeană derulează două proiecte pentru finanțări în acest domeniu și anume:

  • „Internet of food and farm 2020”, care are ca scop îmbunătățirea competitivității și durabilității sectorului agricol al UE prin agricultură de precizie și „Internet of Things” (IoT);
  • Rețeaua europeană de birouri de competențe în bandă largă, prin care statele membre și regiunile fac schimb de bune practici și își dezvoltă capacitatea de a aduce banda largă de mare viteză tuturor cetățenilor, cu un accent special pe zonele rurale și îndepărtate.

Sursa: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/connectivity-essential-precision-farming

Răspunde

Reclama

Reclama

Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL