Evaziunea fiscală în sectorul cărnii se menţine undeva la 25-35% şi, chiar dacă nu mai este o tentaţie atât de mare să se vândă la negru aşa cum era cu TVA de 24%, reflexele mai vechi sunt încă înrădăcinate, a declarat pentru Mediafax Radu Timiş, antreprenorul care controlează grupul Cris-Tim.
“Se simte încă reducerea TVA la alimente la 9%. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu produsele în piaţă, având în vedere această mărire a preţului materiei prime. TVA a salvat piaţa şi o salvează în continuare. Dacă s-ar reveni la TVA de 24%, ar fi un dezastru pentru că există încă evaziune fiscală”, a declarat Radu Timiş pentru mediafax.ro
Radu Timiş spune că vânzările producătorului de mezeluri şi lactate s-au încadrat în primele şapte luni în bugetul propus, care prevede o creştere de 15% în volum faţă de perioada similară a anului trecut. Avansul a continuat şi în lunile iulie şi august.
Pe de altă parte, creşterea consumului de la nivel internaţional, în special în Asia, a determinat creşterea preţului la carnea de porc în carcasă, care a ajuns chiar şi la 7 lei pe kilogram, iar atunci acest lucru are impact asupra businessului, a precizat Radu Timiş pentru mediafax.ro. La acest lucru s-a adăugat faptul că procesatorii nu vin cu efective care să acopere cererea. Cu toate acestea, în lunile iunie, iulie şi august, consumul de mezeluri a fost în creştere cu 8% în volum, conform datelor deţinute de Cris-Tim.
Grupul Cris-Tim este format din mai multe companii şi are peste 2.000 de angajaţi.
foto: suceavanews.ro
