Guvernul dă o mână de ajutor turismului


By ioanapelau / august 19, 2016

Mai multe obiective turistice din ţară vor putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an odată cu deblocarea sumei de 43 de milioane lei, susține ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc.

Guvernul a aprobat HG nr. 120/2010 privind Lista cu programele și proiectele de investiții în turism și a surselor de finanțare a documentațiilor tehnice și a lucrărilor de execuție a programelor și obiectivelor de investiții în turism, precum și pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate. Acest document facilitează finanțarea unor proiecte de investiții în turism, precum și finalizarea obiectivelor de investiții aflate în derulare și a căror finanțare a fost întreruptă după anul 2013, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

„Până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiții în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% și mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localitățile Borsec, Govora, Voineasa și la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroșani și Lupeni (Straja)”, a spus ministrul Economiei, Costin Borc.

De asemenea, bugetul ANT a primit circa 4 milioane de lei pentru acțiuni de de promovare, în urma rectificării bugetare.

„Am considerat necesar să suplimentăm bugetul ANT și mă bucur că am reușit, cu ocazia rectificării bugetare, să transferăm 4 milioane de lei pentru acțiuni de promovare. Vom putea continua astfel să ne consolidăm prezența online într-un domeniu în care componenta digitală este definitorie. Dezvoltăm și transformăm platforma națională de turism online într-un portal modern și integrat de turism și, de asemenea, alocăm fonduri pentru o serie de acțiuni importante de marketing orientate către incoming”, a mai susţinut Costin Borc în comunicatul remis presei.

foto: radiocraiova.ro

Răspunde

Reclama

Reclama

Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL