Hrană sănătoasă, la un click distanţă


By contribuitor / august 30, 2016

POSTARI ASEMANATOARE

Platferma.ro este platforma fermierilor români care reuneşte gurmanzi şi fermieri.

Platferma.ro a apărut din nevoia de a știi unde se poate găsi hrană sănătoasă, crescută natural. Producătorii care vor să facă parte din acest program se pot înscrie gratuit, însă selecţia este făcută numai după ce iniţiatorii portalului se asigură, personal, că produsele respecta standardele impuse.

Portalul platferma.ro prezintă gospodăriile care produc pentru piaţa locală şi naţională, de la microferme la început de drum, la cele cu tradiţie. Ideea  a apărut în judeţul Braşov şi îi aparţine Adei Ţeicu.

Am încercat să le avem din toate părțile, la început am dat pur și simplu mail celor pe care i-am văzut eu că se pretează, că sunt cât mai naturali. Ei au fost foarte deschiși, toți au fost foarte deschiși. Eu mă gândesc că proiectul ar fi trebuit să fie făcut de România în sine. Am tot așteptat o chestie de genul ăsta, am tot vrut să o văd, am pus mâna și am făcut-o”, explică Ada Țeicu, inițiatorul platferma.ro, pentru Digi 24.

Ferma Adrianei Formenti din Sârbova, o italiancă îndrăgostită de România, este una dintre cele 3 din judeţul Timiş care fac parte din platferma.ro. Aici se produc  lactate din ingredinte 100% naturale. Săptămânal, sute de bucăți de brânză Sârbova, Tondello, Tomasar sau Ricotta, produse cu mirodenii din propria grădină, iau drumul Timișoarei, unde sunt cei mai mulți clienți.

Această brânză este făcută în luna noiembrie cu 100 de litri de lapte. Normal, o vindem la cel puțin 8-9 luni, tot timpul lumea ne cere. Și când spunem vedeți că mâine avem brânza vedetă, noi o numim așa, brânza vedetă, cred că în 3-4 ore deja e comandată”, povestește Adriana Formenti, producător de brânzeturi.

Produsele sunt fantastice, oricum noi suntem îndrăgostiți de Italia și m-am bucurat foarte mult să descopăr Strachino aici”, spune Victoria Borbely, cumpărător.

Prin intermediul Platferma, clienții pot vedea cu ochii lor drumul produselor din gospodărie, în farfurie.

Ei sunt foarte deschiși, te duci la ei în bătătură, îți arată fiecare lucru unde este, îți dă să guști, te invită, nu pleci cu mâna goală. Adică e ca la bunica. Nu știu cum a uitat lumea lucrurile astea”, continuă Ada Țeicu.

Odată ajunși pe harta națională a microfermelor, așteptările sunt mari pentru micii producători

Sperăm într-un fel să ne ajute să mărim puțin clientela. Cred că este această posibiliate. Produsul nostru este tot mai căutat de persoane care au dorința să mănânce ceva făcut cu grijă și natural”, continuă Adriana Formenti, producător de brânzeturi.

Dacă eşti  gurmand, pe PlatFerma găseşti informaţii despre hrana sănătoasă crescută natural în România şi despre fermierii care o produc.”În plus, afli de unde poţi cumpăra produse româneşti, proaspete sau conservate. Încurajăm producţia locală, de asta Harta Fermelor te ajută să găseşti ferma cea mai apropiată. Fiecărei ferme îi corespunde un Portret de Fermier, de unde afli toate informaţiile despre hrana sănătoasă şi sursa ei.” potrivit siteului oficial.

Dacă eşti fermier, dincolo de PlatFerma găseşti oameni care vor să se hrănească sănătos. ” După ce ne povesteşti despre gospodăria pe care o ai în grijă, ai locul tău pe Harta Fermelor. De aici, gurmanzii din apropiere te pot găsi uşor şi deja ştiu câteva detalii despre gospodărie, despre ce şi cum faci. Gurmanzilor le rămâne să (re)descopere hrana sănătoasă, să o guste şi să se (re)îndrăgostească de aromele, texturile şi culorile produselor autohtone.” e îndemnul iniţiatorilor acestei platforme.

 

Răspunde


Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL