Ministrul Agriculturii: Oficiali ai Comisiei Europene plecau din România cu lădiţe de fructe, acum am ajuns să mâncăm din import


By contribuitor / august 20, 2016

POSTARI ASEMANATOARE

Oficiali ai Comisiei Europene care veneau în România plecau „cu lădiţe de fructe şi legume, încântaţi de gustul produselor”, iar acum s-a ajuns ca România să importe astfel de alimente, declară ministrul Agriculturii, Achim Irimescu‬, citat de Mediafax.

Irimescu a declarat, miercuri, la Suceava, la o întâlnire cu fermierii, că în sectorul pomicol‬, pe subprogramul pomicol, accesul la fonduri este „aproape de zero”, menţionând că felul în care s-a elaborat măsura nu a permis utilizarea banilor în cadrul acestui subprogram‬.

Potrivit ministrului, actualul premier, fostul comisar pe Agricultură Dacian Cioloş, a ţinut foarte mult la acest subprogram pentru că România era un mare producător‬ de fructe‬ a devenit importator‬ de fructe.

„Îmi amintesc cum oficiali ai Comisiei Europene, de câte ori veneau în România, plecau cu lădiţe de fructe şi legume‬ pentru calitatea extraordinară şi mulţi erau şocaţi de ce gust‬ pot să aibă fructele noastre, dar uitaţi că am ajuns să mâncăm din import‬ în loc să producem noi”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

Oficialul de la Agricultură a adăugat că va trebui să fie revizuită politica în ceea ce priveşte măsura pentru pomicultură, menţionând că nu se poate declara mulţumit, întrucât condiţiile impuse nu le permit celor interesaţi să acceseze fonduri‬.

Irimescu a menţionat că sunt fonduri europene care se acordă prin organizaţii de producători în sectorul vinului şi al legumelor şi fructelor şi le-a cerut fermierilor suceveni să se asocieze.

„Dacă nu avem organizaţii de producători, şi nu avem, pierdem sume foarte mari”, a spus ministrul, arată sursa citată.

Potrivit acestuia, anual, sute de milioane de euro care sunt acordaţi separat de bugetul repartizat statelor membre se repartizează de la Bruxelles ţărilor care au astfel de organizaţii.
foto: ziare.com

Răspunde

Reclama

Reclama

Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL