Nereguli la sistemul electronic privind transferurile internaționale de deșeuri


By corinazamfir / august 24, 2016

Corpul de Control al MMAP a constatat importante nereguli la sistemul electronic pentru schimbul de date privind transferurile internaționale de deșeuri

POSTARI ASEMANATOARE

Corpul de Control al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor a constatat, în urma unei analize interne, importante nereguli în ceea ce privește sistemul electronic pentru schimbul de date privind transferurile internaționale de deșeuri, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

S-au constatat „importante nereguli cu privire la modul de achiziție, dezvoltare, exploatare precum și la recepția echipamentelor și a programelor informatice proiectului LIFE10/ENV/RO726 „Stabilirea unui sistem electronic pentru schimbul de date privind transferurile de deșeuri’ (acronym LIFE = ELSYS)”, se precizează în comunicat.

Acordul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în urmă cu cinci ani (27 septembrie 2011) între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice de la acea vreme și Comisia Europeană.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.198.926 euro, 50% din costuri fiind suportate de Comisia Europeană, iar restul sumei, din bugetul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în calitate de beneficiar-coordonator pentru achizițiile care intră în sarcina M.M.S.C.

Prin proiect, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, împreună cu un consultant român cu personalitate juridică, partener în proiect, a dezvoltat sistemul ELSYS ca soluție digitală la Regulamentul 1013/2006 privind înregistrarea datelor și instrumentarea notificărilor în cazul transferurilor internaționale de deșeuri.

Ca urmare a constatărilor Corpului de Control MMAP, au fost sesizate instituțiile abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice, mai precizează sursa citată.

Răspunde

Reclama

Reclama

Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL