O nouă lansare Start–Up Nation 2018


By gabrielaodagiu / februarie 04, 2018

Din aprilie încep înscrierile în programul cu finanțare nerambursabilă Start-Up Nation 2018

În luna aprilie încep înscrierile în programul cu finanțare nerambursabilă Start-Up Nation 2018! Vor fi finanțate 10.000 planuri de afaceri.

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a declarat pe 19 ianuarie 2018 că, în acest program se vor putea înscrie și IMM-urile care nu au primit finanțare în 2017. Ministrul a apreciat: în termen de o lună de zile de la data prezentă se vor pune la dispoziție toate informațiile necesare privind derularea programului Start-Up Nation 2018.

În acest moment sunt disponibili 700 milioane de lei acestui program destinați persoanelor eligibile ce îl vor accesa. Se respectă aceleași criterii și un punctaj minim de 50 puncte pe proiect atât pentru noii potențiali beneficiari, cât și pentru IMM-urile care nu au intrat la finanțare în anul 2017. Ministrul Ilan Laufer a precizat: la prima rectificare a programului Start-Up Nation, va solicita o diferență de până la 2 miliarde lei.

„Pentru 2018 am stabilit lansarea unei noi sesiuni de înscriere în Start-Up Nation în luna aprilie. Cei care s-au înscris în 2017 şi nu s-au calificat vor avea şansa să depună dosarele în 2018. Eu îmi doresc anumite reglaje ca lucrurile să meargă cât mai bine”, a declarat ministrul, informație de pe Agerpres.

Antreprenorii Intreprinderilor Mici și Mijlocii, constituiți în SRL-D, SRL sau cooperații vor putea beneficia de un ajutor de minimis de 200.000 lei prin Start-Up Nation 2018 pentru dezvoltarea sau extinderea propriei afaceri prin dotarea cu echipamente și utilaje, autoutilitare, autoturisme, prin achiziția spațiilor de lucru sau a halelor de producție și a clădirilor cu destinația prestărilor de servicii și comerț, pentru cumpărarea mobilierului/ birotică necesare dotării spațiilor sau dotarea cu echipamente IT/inovație etc Bunurile achiziționate ce fac obiectul acestui program se impun a fi noi, nu sunt acceptate achizițiile second hand, de asemenea nici varianta leasing.

Scopurile acordării acestui ajutor de minimis antreprenorilor este de a crea o gamă cât mai vastă de produse comerciale ce vin în interesul societății civile, de a asigura cât mai multe locuri de muncă, de a favoriza persoanele tinere proaspăt absolvente, cu dizabilități, defavorizate, șomerii, etc.

Start-Up Nation 2018 este cel mai semnificativ program de finanțare care vine în sprijinul întreprinderilor mici și milocii nou înființate din Uniunea Europeană.

Ilan Laufer declară: „Până la 19 ianuarie au fost depuse 807 deconturi, sub 10% din beneficiari, deci mulţi urmează să vină. Nu avem în acest moment cereri de plată şi deconturi care nu au fost plătite, este foarte, foarte important. Din acestea, 407 au fost aprobate de către agenţii deja şi am început foarte bine primele două săptămâni din 2018, avem deja sute de certificări în acest moment şi sute deja programate. Din cele 407 au fost deja aprobate 290 şi au fost transmise şi deja plătite. 117 sunt în clarificări, întrucât nu de fiecare dată primim dosarul complet de decont cu ceea ce cerem conform procedurii. Situaţia implementării programului este în grafic şi nu există întârzieri”

La Fondul de Garantare au fost câteva blocaje pentru creditele-punte dar, problemele au fost remediate. Ministrul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat menționează existența unor inadvertențe la Fondul de Contragarantare dar că, implementarea este în grafic și până pe 29 septembrie 2018 vor fi decontate toate cheltuielile din program.

În anul 2017 au fost depuse 19297 dosare. S-au analizat 10.000 planuri de afacere și au fost refuzate 1.469 de IMM-uri. S-au admis în final 8.743 de dosare și s-au încheiat 8.395 de contracte. Pentru a obține un număr cât mai mare de credite puteți apela la o firmă de consultanță pe .www.listafirme.ro

Perioada de înscriere în Programul Start-Up-Nation 2018 durează 30 de zile.

Răspunde

Reclama

Reclama

Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL