Oportunități de diversificare a afacerilor – produse medicamentoase și cosmetice pe bază de plante


By danielion / august 14, 2019

Cinci producători de ierburi și-au unit forțele în ferma cu plante ecologice „Under the Sun”, devenind astfel cel mai mare exportator portughez de plante aromatice și medicinale

POSTARI ASEMANATOARE

Un producător portughez de plante a dezvoltat un uscător solar hibrid pentru a crește rentabilitatea fermei.

În 2014, cinci producători de ierburi și-au unit forțele în ferma cu plante ecologice „Under the Sun”, devenind astfel cel mai mare exportator portughez de plante aromatice și medicinale. Pentru a economisi costurile de energie pentru uscarea ierburilor, Gonçalo Costa Martins, unul dintre fermieri, a cooperat cu un inginer local. Împreună au creat un sistem hibrid de uscare, care folosește preponderent energia solară.

„Din cauza crizei economice profunde din Portugalia, am decis să ne unim și să începem o fermă cu plante aromatice și medicinale. Cu toate acestea, trebuie să abordăm provocările, inclusiv concurența producătorilor de plante care solicită prețuri mai mici și din partea țărilor cu salarii mai mici ”, spune Gonçalo.

„La început am avut o problemă de uscare a plantelor din cauza costurilor mari de energie. Am început să mă gândesc la moduri mai puțin costisitoare. Așa a apărut ideea pentru Black Block. ”

Ideea este un sistem hibrid de uscare solară care utilizează atât energie solară cât și electrică. Ierburile sunt uscate în recipiente reciclate, vopsite în negru, izolate cu un perete nou și acoperite cu foi de policarbonat. Recipientele hibride folosesc o sursă de energie auxiliară și pot reduce costurile de energie cu până la 70%.

„Sistemul a fost creat de fermieri și de fermieri. Am dorit să avem un uscător care să conducă la rezultate de înaltă calitate, consecvente și fiabile, pentru a produce ierburi uscate de bună calitate. Am reușit să finalizăm acest sistem, așa că l-am putut continua ca afacere conexă celei dezvoltare de Under the Sun. Deci, ceea ce a început ca o soluție pentru economisirea costurilor de energie, s-a transformat într-o nouă afacere de succes. ”

sursa: https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/node/5340

Under the Sun – www.underthesun.pt

Răspunde


Articole recente


Top articole


  • URMĂREȘTE RURAL